Canberra, Great Ocean Road, Cooper Pedy
Hallo!
Hier alweer een verhaaltje vanuit Alice Springs.
Vorige week dinsdag hebben we onze campervan opgehaald. Een leuk ding. Je kunt er met zn vieren in slapen, 2 in de camper en 2 boven op het dak in een soort van tent (penthouse). We zijn vanuit Sydney naar Canberra gereden. Toen we in Canberra aankwamen hebben we Rein en Lien gebeld die we op het vliegveld in Sydney hebben ontmoet, want we konden geen goede plek vinden om te overnachten. Gelukkig mochten we bij deze aardige mensen achter het huis staan. We hadden een punt afgesproken waar we op elkaar zouden wachten. Maar wij hadden een afslag gemist en zijn veel te ver doorgereden. Een heel gedoe dus ook voor Rein en Lien, want ze zijn helemaal achter ons aan gereden. We voelden ons best schuldig, het was inmiddels al half 8 's avonds en hadden er niet op gerekend dat we vandaag al zouden komen.
Eenmaal aangekomen bij hun huis hadden we de camper achter hun huis gezet, maar de inrit liep schuin naar beneden dus daar konden we niet staan. Gelukkig mochten we bij hun in de woonkamer op de grond slapen. 's Avonds zijn we nog naar de Red mountains gereden voor een mooi uitzicht over Canberra. De dag daarna zijn we naar het nieuwe parlementshouse gereden. We kregen daar een tour van 3 kwartier. Was interessant om te zien hoe het daar allemaal werkt. We zijn ook naar het oude parlementshouse geweest. Het oude parlementsgebouw had meer sfeer, vond ik. We zijn ook nog naar het oorlogsmuseum geweest, dat was erg indrukwekkend. De meeste oorlogen werden door middel van beelden en geluid uitgebeeld. Aan het einde van de middag zijn we nog naar vrienden van Rein en Lien geweest die veel reiservaring hebben opgedaan. We hebben zeer nuttige tips gekregen en hebben ons reisschema naar Alice Springs hierop aangepast. Eenmaal thuis had Lien heerlijk gekookt en 's avonds zijn we vroeg gaan slapen. De volgende dag zijn we naar Melbourne gereden. Toen we in Melbourne aankwamen moesten we eerst op zoek naar een camping. Viel niet mee aangezien Melbourne een drukke stad is. De volgende dag regende het. We zijn maar snel aangereden. Het plan was om nog even de stad te bezoeken maar door de regen hadden we er geen zin in. We hebben bij een tankstation ons eten gekookt. Wij dachten dat is makkelijk omdat we dan 's avonds niet meer hoeven te koken. Maar wat een drama, het regende en het was zo koud, dat het eten niet warm werd. We hadden dus half gaar eten en we hadden het steenkoud. Toen we klaar waren met eten moesten we ook nog afwassen, Anne-Mieke en ik gingen met de vuile afwas in winkel van het tankstation naar de wc om af te wassen. Tuurlijk mocht dat niet (niet zo gek natuurlijk) dus wij weer met de vuile afwas naar de auto. We hadden besloten om toch maar 's avonds af te wassen.
Na dit gedoe werd ons ritje toch leuk. We reden Melbourne uit zijn via de Great Ocean Road naar Anglesea gereden. Daar konden we kangaroos spotten op een golfbaan. Was best grappig om te zien. Daarna zijn we weer opzoek gegaan naar camping. Die nacht hadden we het zo koud, dat we in onze kleren hebben geslapen. Ik vond het nog wel redelijk meevallen, maar de 2 Annemiekes hadden het zo koud dat ze niet hadden geslapen. Geen fijne nacht dus. De volgende dag zijn we weer verder gegaan op de GOR. We zijn gestopt bij een plek waar we koala's konden spotten. Op een gegeven moment begon het weer te regenen en zijn we weer terug naar de auto gelopen, maar we hadden toch 1 koala gezien. We zijn die dag ook nog naar de Otway lighthouse (vuurtoren) gegaan. Bij deze toren konden we omhoog en hadden we een mooi uitzicht. Daarna zijn we naar de Otway fly gegaan. Dat was een soort van regenwoud met ontzettend hoge bomen. Je kon via een trap net zo hoog als de bomen komen. Aangezien ik een beetje last heb van hoogtevrees, heb ik dat niet gedaan. Ook hier begon het voor de verandering weer eens te regenen. Onze volgende stop was bij de 12 apostellen. Dat is redelijk bekend bij de GOR. 's Avonds wilde we niet nog een keer in de kou slapen, dus zijn we maar in een hostel gaan slapen. Dit was ook weer best bijzonder, we hadden een heel hostel voor ons alleen. Het zag er best armoedig uit en we hadden ook nog eens muizen.. We hadden het brood op tafel gelegd en de volgende morgen lag het aangevreten op de grond. Bij de Great Ocean Road zijn er veel mooie plekken om te stoppen en foto's te maken, maar omdat ik niet zoveel tijd heb ga ik dit nu niet schrijven. Sorry...
Afgelopen dinsdag zijn we aangekomen in Cooper Pedy. Dit is een stadje onder de grond. Hier leven de mensen dus echt ondergronds. Cooper Pedy staat ook bekend om zn opaal, dit is een soort edelsteen wat voorkomt in de grotten van CP. We hebben een rondleiding gehad in de opal mine. Daar zag je hoe de mensen in de grotten leven en op welke manier er in de grotten word gegraven, handmatig of machinaal. 's Avonds hebben we de Breakaway tour gedaan. Dit is een gebied met bergen. In een berg zag je een liggende kameel en in een andere berg zag je weer een sfinx. We zijn daarna nog naar een lookout gereden voor een prachtig uitzicht over de breakaways. De zon ging onder en het werd alleen maar mooier. Toen de zon echt onder was zijn we weer met de bus naar de camping gereden.
Dit was het weer. Ik heb eigenlijk nog veel meer te vertellen maar dat gaat nu niet meer lukken. We zijn inmiddels ook al bij de Uluru en in Alice Springs geweest. Volgende keer meer..
Tot snel,
Groetjes Sanne
Hoi Sanne,
Leuk om je verhaal weer te lezen. Jullie maken me nog al wat mee. En dan wat jullie allemaal zien. het kleine beetje wat wij te zien krijgen via de foto's is al geweldig, dus in het echt nog veel mooier.
Nog veel plezier de laatste week in aAustralië en dan op naar het volgende doel, Nieuw-Zeeland.
Groeten uit Oirlo, Jan en Toos Steeghs
Hey Sanne,
Wat een verhalen allemaal en wat maak je toch allemaal mee..... een ervaring om nooit meer te vergeten!!! Nog een weekje en dan naar NZ, dat is ook een geweldig mooi land... Wat gaat het toch allemaal snel... Ik ben ontzettend benieuwd naar al je andere foto's... Heel veel plezier...
Groetjes xx Tanja